czwartek, 6 czerwca 2013

_268 słodka owsianka na mleku daktylowym

Owsianka na daktylowym mleku podana z winogronami, morelami, kakao oraz ricottą; wegańska trufla orzechowo-owsiana
Oatmeal with date milk topped with grapes, apricots, cacao and ricotta; vegan nuts-oats truffle


Malakser oblepiony słodkimi daktylami wieczorem zalałam mlekiem, dokładnie zmiksowałam i schowałam do lodówki,
by smaki dobrze się przegryzły. Trufla to także twór wczorajszych poczynań, a na ich końcowy efekt zapraszam jutro.

 

8 komentarzy:

  1. wspaniały pomysł, uwielbiam daktyle! Ładne zdjęcie:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. "słodka owsianka na mleku daktylowym"... jak to smacznie brzmi:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Porywam tą uroczą trufelkę! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. zapisuję pomysł na daktylowe mleko, przyda mi się :>

    OdpowiedzUsuń
  5. MLEKO DAKTYLOWE? ejejej, zrobię!
    Czekam na jutrzejsze trufelki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mleko daktylowe, wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  7. morelki, ricotta , kakao - w owsiance wszystko co najpyszniejsze ;)

    OdpowiedzUsuń