poniedziałek, 13 maja 2013

_245

Kremowy kokosowy pudding jaglany z ricottą podany z bananem, melonem oraz kokosowym lukrem z inuliny i oleju kokosowego
Creamy coconut millet pudding with ricotta topped with banana, melon and coconut frosting from inulin and coconut oil

10 komentarzy:

  1. kokosowy lukier brzmi naprawdę ciekawie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. robilam taki lukier z inuliny wiele razy, w ogole mialam maly 'epizod' z inulina kiedy kupilam wielki jej worek. robilam czekoladowe kremy, takie lukry wlasnie etc. i przesadzalam z iloscia, mialam problemy z zoladkiem od tego :p takze, pisze ku przestrodze hehe :p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ale akurat do tego lukru wykorzystałam jej ostatki z 250g opakowania i jak dotąd nie miałam żadnych problemów. Na opakowaniu jest napisane, że w przesadnych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. :) Ja kupiłam inulinę, bo chciałam wypróbować tego specyfiku i wystarczy. Do lukrów wrócę tradycyjnych z cukru pudru. Jej zastosowanie, które najbardziej mi się spodobało to jak wpływa na wypieki. Są zdecydowanie bardziej delikatne, jednak można za pomocą innych rzeczy osiągnąć podobny rezultat. :)

      Usuń
  3. lukier z inuliny i oleju kokosowego, ale abstrakcja ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko tak brzmi. Inulina wygląda, nawet smakuje i zachowuje się podobnie jak cukier puder. Także to prawie jak zwykły lukier. :))

      Usuń
  4. intryguje i zapewne jest przepyszne! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam kokosowe smaki w śniadaniach ;) pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  6. Intryguje mnie ten lukier :)

    OdpowiedzUsuń
  7. prezentuje się znakomicie smacznie :)

    OdpowiedzUsuń