piątek, 19 kwietnia 2013

_222

Kasza jaglana zapiekana ze szpinakiem, ricottą i żółtym serem podana z ajwarem oraz groszkiem z pistacjami i camembertem
Spinach ricotta baked millet topped with ajvar, green peas with pistachios and camembert

13 komentarzy:

  1. Nietypowo, nietypowo :) Jak zapiekałaś tę kaszę? Wymieszałaś ją z po wymieszaniu ricottą i serem, czy jakoś warstwami?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wymieszałam. Ugotowaną kaszę jaglaną ze szpinakiem, ricottą, jajkiem oraz przyprawami, a wierzch posypałam startym żółtym serem. :)

      Usuń
  2. Bardzo mi się podoba taka jaglanka na wytrawnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki fantastyczny pomysl! Wgl to powinnas zalozyc knajpke :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ciekawe połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. na wytrawnie jaglanki jeszcze tak nie próbowałam ,ale tak smacznie wygląda *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. Na śniadanie-odważne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zauważyłam, że często używasz tahini, ostatnio dostałam kilka słoiczków i zastanawiam się, do czego najlepiej je wykorzystywać. Z czym smakuje Tobie najbardziej? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo różnorodnie. Najbardziej smakuje mi chyba w gęstych owsiankach z dodatkiem miodu, tak by osiągnąć coś na smak chałwy. Lubię także taką wymieszaną z serkiem ricotta i miodem czy też inną substancją słodzącą. Czasami podsmażam warzywa na patelni z jej dodatkiem bądź stosuję jako składnik dressingów. Zapewne ile osób, tyle kombinacji. Zachęcam do eksperymentowania, a na pewno znajdziesz coś, co i Tobie zasmakuje. :)

      Usuń
  8. chociaż ja przyzwyczajona do śniadań na słodko - chętnie bym skosztowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mega potrawa. Uwielbiam takie kombinacje :D

    OdpowiedzUsuń
  10. O rety, nigdy nie zgadłabym co się na tym talerzu znajduje :D

    OdpowiedzUsuń