wtorek, 19 marca 2013

_191

Kasza jaglana na soku ze świeżo wyciśniętych pomarańczy podana z kisielem pomarańczowo-jabłkowym, 
ananasem, orzechami brazylijskimi oraz mleczkiem kokosowym
Millet with fresh orange juice topped with orange apple jelly, pineapple, Brazil nuts and coconut milk

11 komentarzy:

  1. Kocham takie wypakowane miseczki. :))

    OdpowiedzUsuń
  2. kasza jaglana z kisielem - fajne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wieki nie jadłam jaglanej :) z takimi dodatkami to musiała być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jaglana z kisielem? ale śmiesznie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawe połączenie!
    Podzielisz się przepisem? Godny polecenia? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi bardzo smakowało, ale to pewnie dlatego, że uwielbiam kaszę jaglaną. :) Ją jak zwykle podprażyłam chwilę na łyżce oleju kokosowego po czym zalałam ok. 1 i 1/3 szkl. soku wyciśniętego z pomarańczy. Kisiel przygotowałam zagotowując 2/3 szkl. soku i dolewając do niego rozrobione w 1/3 szkl. soku 2 czubate łyżeczki kisielu jabłkowego. Pomarańcze były tak słodkie, że niczym już nie dosładzałam kaszy, ani kisielu. Wszystko przełożyłam do miseczki i podałam z dodatkami. :)

      Usuń
    2. Jesteś mistrzycznią wymyślania śniadań :)

      Usuń
    3. Dziękuję bardzo. :))

      Usuń
  6. fajna , u mnie też dziś pomarańczka ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam jaglankę w każdej postaci ;)

    OdpowiedzUsuń