środa, 13 marca 2013

_185


Kokosowe ciastko z quinoa z ananasem, czerownymi porzeczkami, jogurtem greckim i płatkami kokosowymi
Coconut quinoa cookie pie with pineapple, red currants, greek yoghurt and coconut flakes

9 komentarzy:

  1. To musiało być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. podobają mi się twoje zdrowe ciacha ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. ale cudo! a można przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie. Do dwóch ciastek ze zdjęcia zużyłam:
      1/4 szkl. płatków quinoa
      1/4 szkl. kaszy gryczanej niepalonej (zmielonej na pył)
      2 łyżki wiórek kokosowych
      1 łyżeczka lnu mielonego
      1 łyżeczka miodu
      1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
      jogurt grecki (do odpowiedniej konsystencji)

      Kaszę zmielić, połączyć z resztą suchych składników. Dodać tyle jogurtu, aby z ciasta dało się uformować dwie kule, które rozpłaszczymy na placki (nakładałam jogurt z 400g opakowania, polecam biedronkowy, ale myślę że co najmniej 1/3 zeszła do masy). Piec ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku (do uzyskania złocistego koloru).

      Usuń