wtorek, 12 marca 2013

_184

Wegańskie owsiano bananowe placki podane z twarożkiem, masłem orzechowym, orzechami włoskimi,
rodzynkami, bananem oraz miodem gryczanym
Vegan oat banana pancakes served with quark, peanut butter, walnuts, raisins, banana and buckwheat honey

14 komentarzy:

  1. Lubię te wegańskie bananowe :D Ale ten dobór dodatków to dopiero pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wyglądają. Bananowych jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. u mnie też dzisiaj owsiano-bananowo i wegańsko. :) dodatki do twoich placków są iście mistrzowskie!

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszne - miód gryczany jest jednym z najlepszych i jestem pewna, że smakuje tu idealnie

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha!
    mam wielką ochotę na takie!

    OdpowiedzUsuń
  6. fantastyczne, aż brak mi słów. ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Podzieliłabys się dokładnym przepisem? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 szkl. płatków owsianych
      1 szkl. mleka sezamowego (domowego)
      1 łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej
      1 łyżeczka oleju
      1 łyżeczka miodu
      1 banan
      szczypta cynamonu oraz sody

      Wszystkie składniki zblendowałam na gładką masę i odstawiłam na 10 minut. Po tym czasie usmażyłam na patelni na rumiano z obu stron. Mleka można użyć dowolnego, innego roślinnego bądź krowiego jeśli nie zależy nam na wegańskiej wersji. :)

      Usuń
  8. Uwielbiam takie owsiane placuszki, muszę takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pycha to mało powiedziane ! <3

    OdpowiedzUsuń