poniedziałek, 11 marca 2013

_183

Serniczek czekoladowo-bananowy podany z masłem orzechowym, bananem i złotym lnem
Chocolate banana cheesecake topped with peanut butter, banana and golden flax

19 komentarzy:

  1. Uwielbiam te serniczki... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka;) dzięki takim śniadaniom poranek jest idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. na pewno pyszny, to zawsze wychodzi ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam śniadaniowe serniczki :) Pięknie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  5. serniczek to jedno z lepszych śniadań :D

    OdpowiedzUsuń
  6. och, pyszności, moje marzenie na ten moment.

    OdpowiedzUsuń
  7. wow , poranny serniczek , tak smacznie podany -super !

    OdpowiedzUsuń
  8. Można prosić o przepisik ? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście. :)

      Składniki:
      150g twarogu półtłustego (klinek)
      100g ricotty
      1 banan
      1 jajko
      1 łyżka budyniu czekoladowego
      1 łyżeczka miodu
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      olej do wysmarowania formy

      Twaróg zmieliłam, połączyłam z ricottą i utarłam z żółtkiem oraz miodem. Białko ubiłam na sztywną pianę. Do masy serowej dodałam 2/3 dużego banana zblendowanego na puree, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszałam i całość delikatnie połączyłam z ubitym białkiem. Przelałam do natłuszczonego naczynka i piekłam ok. 30 minut w rozgrzanym do 180st. piekarniku. Podałam z resztą banana, masłem orzechowym i złotym lnem.

      Usuń
    2. a czym można zastąpić ricotte?:)

      Usuń
    3. Po prostu z samego twarogu, całej 250g kostki. :) Ja bardzo lubię ricottę, dlatego ją dodałam. Jest bardziej kremowa zatem sernik był delikatniejszy, ale takie z samego twarogu są również bardzo dobre. :)

      Usuń
  9. jak Ty to robisz, że rano zdążysz robić takie cuda?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wstaję, mieszam i wstawiam do piekarnika. Śniadanie robi się samo, a ja w międzyczasie zdążę się przygotować do wyjścia na uczelnię. :))

      Usuń
  10. serniczki są na prawdę genialne! :)

    OdpowiedzUsuń