sobota, 2 marca 2013

_174

Budyń bananowy "ptasie mleczko" z bananem, chałwą i daktylami/ jagodami; herbata żurawinowa
Fluffy banana pudding with banana, halvah and dates/ blueberries; cranberry tea


W domu, śniadanie z bratem. Moja wersja z daktylami, dla brata z jagodami.

19 komentarzy:

  1. mistrzowskie śniadanie, w 100% moje smaki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. chciałabym miec taką siostrę jak Ty;) mniam

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialne, zjadłabym z chęcią bo o musiało być przepyszne ^.^

    OdpowiedzUsuń
  4. Cięzko byłoby mi wybrać miseczkę ;p

    OdpowiedzUsuń
  5. dla mnie lepsza ta z chałwą, bo jestem jej wielką miłośniczką :D

    OdpowiedzUsuń
  6. ptasie mleczko, bo z ubitym białkiem?
    ja bym wybrała z daktylami i jagodami, a co! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak. Do tego budyniu postanowiłam wykorzystać całe jajka, a nie tylko żółtka. :)

      Usuń
    2. proszę trochę dokładniej ;)

      Usuń
    3. W garnuszku zagotowałam 2 i 1/2 szkl. mleka z łyżką miodu i pokrojonym w drobną kosteczkę bananem. W 1/2 szkl. mleka rozmieszałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej oraz rozkłócone 2 żółtka. Mieszankę wlałam do gotującego się mleka i energicznie mieszałam do momentu zgęstnienia. Zdjęłam z kuchenki i delikatnie wmieszałam 2 ubite na pianę białka. Przelałam do dwóch miseczek, podałam z dodatkowym bananem, chałwą, daktylami oraz jagodami. :)

      Usuń
  7. obie wersje pycha ! budyń <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Widzę podwójne śniadanko, a to ptasie mleczko gdzie? ;> :D

    OdpowiedzUsuń
  9. o ranyy! wyobrażam sobie smak, jak chmurka...

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale to musiało być pyszne! :) Obie wersje wspaniale się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  11. jejku, to jest genialna myśl! :)

    OdpowiedzUsuń