środa, 20 lutego 2013

_166

Kremowa truskawkowa kasza manna podana z domowym musem truskawkowym, śmietaną kremówką i masłem z nerkowców
Creamy strawberry semolina topped with homemade strawberry mousse, heavy cream and cashew butter

19 komentarzy:

  1. Pyszne połączenie smaków. *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. jak to bosko wygląda , pychotka ! i ten sosik z truskawek <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. masło z nerkowców robiłaś sama ?

      Usuń
    2. Tak, to robiłam akurat sama. :)

      Usuń
  3. Wygląda po prostu przepięknie!!^^

    OdpowiedzUsuń
  4. jakoś zawsze mi szkoda nerkowców, żeby zrobić z nich masło. wydaje mi się, że ich smak na przykład w owsiance, czy mannie zaniknie.
    a śniadanie trochę walentynkowe ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak dla mnie smak jest równorzędny, ale pod postacią masła szybciej u mnie znika. Taka niepozorna łyżka masła to w rzeczywistości kilka łyżek całych orzechów. :))

      Usuń
  5. to sniadane to jakis obled :D kremowka i maslo z nerkowcow brzmi smacznie, lubie te orzechy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda po prostu obłędnie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. mniam mniam mniam ... :) można przepisik, zwłaszcza na ten truskawkowy musik :) pychota ....
    Agnieszka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mus to tylko zblendowane w lecie truskawki na gładką masę i zamrożone w słoiczkach. :) Zaś kasza to zagotowane 3/4 szkl. mleka z 1/4 szkl. śmietany 30% i ok. 1/2 szkl. owego rozmrożonego musu z 3 łyżkami kaszy manny rozrobionej w odrobinie mleka. Dodatkowo dałam jeszcze 2 łyżki płatków owsianych, żeby było treściwiej. :)

      Usuń
    2. dzięki śliczne :) wiem, co jutro zjem na śniadanko :)

      Usuń
  8. truskawkowa kasza manna, to dopiero musi być raj dla podniebienia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale apetycznie wygląda! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. pycha ;) a znowu takie 'ślubne barwy'! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. przez myśl mi nie przeszło żeby kremówkę dodać do manny, spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Często robię taką, po prostu manna, mleko, śmietana kremówka i coś do osłodzenia. :) Jest o wiele delikatniejsza. Zaś moja mama zawsze przyrządza mannę dodając na koniec rozkłócone żółtko i ubite białko, też jest świetna i bardzo puszysta. :)

      Usuń