czwartek, 28 lutego 2013

_172

Chrupiąca pieczona kasza jaglana z cukinią, serem oraz jajkiem podana z ajwarem
Crispy baked millet with zucchini, cheese and egg topped with ajvar

16 komentarzy:

  1. Wygląda świetnie, trochę jak ciasto francuskie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo orginalnie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  3. fascynujace. w piecu wczesniej gotowana kasze pieczesz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tutaj wykorzystałam wcześniej ugotowaną kaszę, ale próbowałam już też z nieugotowaną zmieloną na mąkę. :)

      Usuń
  4. z kąd ty masz na to wszystko pomysły, kurcze!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy przepis, pasowałby na nasz konkurs, zapraszam
    http://coolinarnie.pl/2013/02/4910/konkurs

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajny pomysł. Fantastycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. FAJNY MYSŁ, FAJNIE SIĘ PREZENTUJE TAKI KWADRAT :D

    OdpowiedzUsuń
  8. wow , ale imponujące śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. świetnie wyjęła ci się z naczynia, pięknie wygląda i na pewno jest pyszna ^^

    OdpowiedzUsuń
  10. jaglana to chyba mój faworyt jeśli chodzi o pieczone kasze. tylko zazwyczaj jakoś tak na słodko po nią sięgam ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Błagam, przepis. Już mi ślinka leci od patrzenia na zdjęcie C:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę bardzo. :)

      1/2 szkl. kaszy jaglanej
      1/2 cukinii
      żółtko
      spora garść startego żółtego sera
      przyprawy: sól, pieprz, czosnek, ulubione zioła: zioła prowansalskie, oregano
      + dodatki: jajko, ser, ajwar

      Kaszę uprzednio ugotować. Połączyć z żółtkiem, startą na dużych oczkach cukinią, serem oraz przyprawami. Masę przełożyć do natłuszczonego naczynia i piec ok. 10 minut. Po tym czasie na górę wbić jajko i posypać startym serem. Piec jeszcze przez ok. 15 minut (do ścięcia się jajka).

      Usuń