wtorek, 19 lutego 2013

_165

Kokosowe placki owsiane z pistacjami podane z jagodami, malinami i pistacjami
Coconut oat pancakes with pistachios served with blueberries, raspberries and pistachios

17 komentarzy:

  1. koksowe placuszki , i do tego owsiane - super śniadanko <3 pycha ! jeszcze te owoce *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis na placki od mistrzyni kuchni? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze, jeśli ktoś chciałby dane śniadanie wypróbować. :))

      1/2 szkl. płatków owsianych
      1 łyżka mąki kokosowej (myślę, że można spróbować zastąpić wiórkami)
      1 jajko
      1 łyżeczka syropu klonowego
      1/3 szkl. mleczka kokosowego
      garść pistacji
      szczypta sody

      Płatki zmielić na pył, pistacje posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami. Smażyć na rumiano z obu stron.

      Usuń
    2. Czy można zastąpić mleczko kokosowe zwykłym mlekiem?

      Usuń
    3. Na pewno, będą po prostu mniej kokosowe. I lepiej nie trzymać się sztywno 1/3 szkl. tylko lać z kartonu czy butelki do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. :)

      Usuń
  3. kusisz tym kokosowym smakiem!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale śliczne i pewnie przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Te mrozone owoce przyciągają mój wzrok równie intensywnie co placuszki :D Chyba już stęskniłam się za jagodami...

    OdpowiedzUsuń
  6. nawet nie wiesz ile Twoich śniadaniowych przepisów ukradłam! nie wiem, skąd bierzesz pomysły, ale naprawdę, jesteś mistrzynią łączenia smaków

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie wiesz jak mi miło, kradnij ile się da! :))

      Usuń
  7. wyglądają perfekcyjnie, a patrząc na te owoce coraz bardziej wyczekuję lata :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pogardziłabym takimi placuszkami:)

      Usuń
  9. Wyglądają bardzo smakowicie ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Góra pyszności :) Pycha placuszki!

    OdpowiedzUsuń