czwartek, 14 lutego 2013

_160

Bananowo-migdałowy placek jęczmienny podany z jogurtem greckim, jagodami, porzeczkami i prażonymi płatkami migdałowymi
Banana almond millet pancake topped with greek yoghurt, blueberries, red currants and roasted almond flakes

13 komentarzy:

  1. fajny ten placuś, banan i migdały <3

    OdpowiedzUsuń
  2. bananowo migdałowy? świetne połączenie, musiał być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile pyszności na jednym talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm aż ślinka cieknie <3

    OdpowiedzUsuń
  5. takie plackowe śniadanie w dniu Walentego, ach :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam Twoje niebanalne śniadanka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Twoje śniadania są zawsze takie oryginalne... :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie placki! Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Odpowiedzi
    1. Proszę bardzo. :)

      6 łyżek płatków jęczmiennych
      1 łyżka masła migdałowego
      1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
      1 banan
      1 jajko
      mleko

      Banana zblendować, połączyć z jajkiem i pozostałymi składnikami. Dolać mleka do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Smażyć na rumiano z obu stron.

      Usuń