niedziela, 10 lutego 2013

_156

Jaglane kopytka w sosie beszamelowym z szynką parmeńską i groszkiem
Millet dumplings in bechamel sauce with prosciutto and green peas


Pozostałości z wczorajszego obiadu, idealne na szybkie, ciepłe śniadanie po całonocnej zabawie.
 

9 komentarzy:

  1. Pyszne wykorzystanie resztek z obiadu. :>

    OdpowiedzUsuń
  2. nie ma to jak tylko odgrzać pyszny obiadek i zajadać ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Poproszę ładnie przepis na to cudo! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kopytka to ugotowana 1/2 szkl. kaszy jaglanej w 1 szkl. mleka, zblendowana i połączona z jajkiem i mąką (sypałam z torebki), w takiej ilości aby dało się uformować wałek i pociąć na kluseczki. Gotowane w delikatnie osolonej wodzie od momentu wypłynięcia przez ok. 2 minuty. :)
      Beszamel to po prostu masło, mleko i mąka ze szczyptą soli, pieprzu oraz gałki. Dzisiaj do niego dodałam uprzednio podsmażoną na patelni szynkę parmeńską i mrożony groszek. :)

      Usuń
  4. to danie musiało smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiego to jeszcze nigdy nie jadłam ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Inwencja twórcza liczy się in plus, a takie coś zjadłabym zarówno na obiad, jak i śniadanie czy kolację;d

    OdpowiedzUsuń