czwartek, 31 stycznia 2013

_146

Kasza jaglana gotowana na waniliowym mleku ryżowym podana ze śliwkami, masłem migdałowym
i wegańskimi orzechowo-kakaowymi truflami z ziarnami chia
Millet with vanilla rice milk topped with plums, almond butter and raw nuts-cacao truffles with chia seeds

16 komentarzy:

  1. Uwielbiam jaglankę, a mleko kupne czy wyrób własny?

    OdpowiedzUsuń
  2. Hm, tak zapytam - ile suchej kaszy i wody/mleka bierzesz na porcję? Zamierzam zrobić niedługo pierwszy raz i nie mam pojęcia ile czego i co i jak :< (owsianki zawsze biorę 40g przykładowo)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze pół szkl. kaszy/ płatków (u mnie to 6 pełnych łyżek) na szklankę mleka. Czasami dolewam więcej, jak konsystencja jest za gęsta. Nie robię nigdy na wodzie, bo nie smakują mi takie. :)

      Usuń
  3. jak pysznie dziś u Ciebie. :> jak zwykle zresztą. ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. U Ciebie zawsze skomplikowane (w pozytywnym sensie) sniadanko, niebanalne i smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mm te trufle musiały komponować się przepysznie z całą resztą:D

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha! ciągle kusisz mnie tymi truflami :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm a na trufle można prosić przepis? :) Wspaniale się prezentuje całość :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/3 szkl. orzechów włoskich
      garść nerkowców
      6 dużych daktyli
      1 łyżka ziaren chia
      1 łyżeczka miodu
      1 łyżeczka kakao

      Wszystko wrzuciłam do malaksera, zmieliłam, po czym ulepiłam 4 kulki i włożyłam do schłodzenia do lodówki. Można je przechowywać do tygodnia w lodówce bądź nawet dłużej w zamrażarce, nadają się do spożycia od razu. :)

      Usuń
  8. przepięknie to wygląda..już wiem co zjem jutro na śniadanie ;)

    Zapraszam na http://iffy-w.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ukradłabym trufelkę.
    Micha wypchana do granic możliwości ♥

    OdpowiedzUsuń
  10. przepysznie podana jaglanka , szczególnie z tym masełkiem ;d

    OdpowiedzUsuń