wtorek, 29 stycznia 2013

_144

A waffle...
 
 Gofry z orkiszowej kaszy manny podane z kiwi, czerownymi porzeczkami, twarogiem i masłem migdałowym
Spelt waffels topped with kiwi fruit, red currants, quark and almond butter

16 komentarzy:

  1. idealne Ci wyszły! :D
    zastanawiałam się nad kupnem tego talerza i ogólnie całego kompletu, ale ostatecznie go nie kupiłam ;P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak zobaczyłam przeceniony o 70% to się nawet nie zastanawiałam. Jest kupiony dla mojej chrześniaczki, ale dzisiaj wyjątkowo podkradłam sobie talerzyk. :D

      Usuń
  2. Też kupiłam sobie ten zestaw śniadaniowy na przecenie :D Jest uroczy, a za taką cenę grzechem byłoby nie wziąć :) a co do gofrów - zrób mi takie, błagam! Jak mi się chce gofrów, ojej :<

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny talerz :)
    Obłędnie wyglądają te gofry *.*
    Podasz przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ok. 1/3 szkl. kaszy manny orkiszowej
      1/4 szkl. mąki pełnoziarnistej orkiszowej
      2 łyżki stopionego masła
      1 jajko
      1 łyżeczka syropu klonowego
      maślanka do uzyskania konsystencji gęstej śmietany
      szczypta sody

      Wszystkie składniki wymieszałam i piekłam w rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy. :)

      Usuń
  4. Twoje śniadania zachwycaja mnie każdego dnia!;)
    masło migdałowe domowe, czy kupne?:)

    OdpowiedzUsuń
  5. codziennie smaczniejsze śniadanie u Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. gofry !! super podane , mega smaczne ;d

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny ten talerzyk :)
    a gofry z takimi dodatkami to z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. idealny dzień zaczyna się zdecydowanie od gofrów. :) u mnie też dzisiaj królują!

    OdpowiedzUsuń