niedziela, 27 stycznia 2013

_142

Owsianka na mleku sojowym z bananem, kiwi, powidłami śliwkowymi z gorzką czekoladą, masłem orzechowym, jagodami goji i ziarenkami chia
Oatmeal with soy milk, banana, kiwi fruit, dark chocolate plum jam, peanut butter, goji berries and chia

20 komentarzy:

  1. Ile pysznych dodatków! Niebo! *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie napakowana owsianka. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Obłędnie wygląda :)
    A mnie ciekawi jak smakują te ziarenka chia i jagody goji, bo niestety nigdy nie miałam możliwości ich spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne dodatki, idealny wygląd.
    Znów zgłodniałam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Powidła. No i w końcu kupiłam <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Tyle cudownych dodatków w prostej owsiance :D

    OdpowiedzUsuń
  7. jak zwykle pożywnie i smacznie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. smakowite dodatki do owsianki ;) pychotka śniadaniowa ;d

    OdpowiedzUsuń
  9. Hej, mam wielką prośbę, mogłabyś zdradzić tylko czy w cieście "bananowiec" (w którymś z wcześniejszych wpisów) to jest po prostu czekoladowy biszkopt, na to banany i masa z kremówki?

    PS. wczoraj robiłam na obiad gnocchi dyniowe i podałam tak jak Ty z granolą - było pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prawie tak jak piszesz. Czekoladowy biszkopt, na nim krem czekoladowy, dopiero wtedy ułożone przekrojone wzdłuż banany przekryte kremówką z potartą czekoladą.
      Cieszę się niezmiernie, że mogłam się przyczynić do pysznego obiadu. :))

      Usuń
  10. Dziękuję za odpowiedź :) wszystkie Twoje śniadania, obiady i ciasta wyglądają tak smakowicie, że mam nadzieję, iż pokusisz się o częstsze dodawanie przepisów ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musiałabym zmienić formę bloga, bo to w sumie śniadanowiec, może trochę rozszerzony ale śniadaniowiec. Mimo wszystko zawsze chętnie podam przepis na jakiekolwiek pojawiające się tu danie. O dwóch przepisach na ciasto pamiętam, umieszczę jak tylko będę po egzaminie. :)

      Usuń
    2. Super, dzięki wielkie :)

      Usuń
  11. Mmmm, przepyszne dodatki do owsianki ♥ też ostatnio robiłam z jagodami goji - są przecuudne!

    OdpowiedzUsuń
  12. artystycznie udekorowana :D
    www.marilyn-rk.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Twoje owsianki to dzieła sztuki! ;) Jakie proporcje. Ile mleka i płatków łączysz? Mi zazwyczaj wychodzi albo za rzadka, albo za mało. I jeszcze jedno pytanie: Jaką pojemność mają te śliczne miseczki? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie mam pojęcia jaką mają pojemność. :) Co do owsianek, zawsze jest to 1/2 szkl. płatków i przeważnie łyżka otrębów na 1-1 i 1/2 szkl. mleka. Sama reguluje czy ma być rzadsza czy gęstsza. Zalewam na noc bądź nie. Często zamiast otrębów dodaję budyń, kaszę manną, zmieloną kaszę jaglaną/ryż. Przeważnie za każdym razem jest trochę inna. :)

      Usuń