środa, 23 stycznia 2013

_138

Ryż arborio na mleku z białą czekoladą z chrupkami kokosowymi podany z sokiem malinowym i prażonymi płatkami migdałowymi
Creamy coconut white chocolate rice topped with raspeberries and roasted almond flakes

 
Bo czasami potrzeba więcej słodyczy.
Ciąg dalszy dokształcania się go egzaminu dyplomowego.

16 komentarzy:

  1. Ale pychotka! Aż ślinka cieknie na tę czekoladę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Skąd wytrzasnęłaś letnią Ritter Sport? :O
    Pysznie! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W wakacje kupowałam w Lidlu, a ostatnio nabyłam ją na pobliskim ryneczku u Pana, który sprzedaje niemieckie słodycze. Na jakimkolwiek bym nie była, zawsze takie stanowisko widzę. :)

      Usuń
  3. Arborio to moja miłość- zarówno w risotto jak i na słodko (może trochę źle to ujęłam, bo risotto też może być na słodko, ale wiadomo o co chodzi) ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. odkryłam Twojego bloga stosunkowo niedawno, jakiś tydzień temu i poczułam konieczność (!) przekazania Tobie informacji, że to najlepszy, najlepszy, bezwzględnie najlepszy blog śniadaniowy! nigdy nie komentuje wpisów na blogach, chociaż dziennie spędzam mnóstwo czasu na ich czytaniu, jednak jak wspomniałam - musiałam napisać cokolwiek :)
    mam ochotę wypróbować każdy z Twoich przepisów, zarówno na śniadania jak i inne dania kolacyjno-obiadowe. niezwykła inspiracja, a nawet zmienienie mojego poglądu na jedzenie, ponieważ zauważyłam przerażającą monotonie w moim jadłospisie. uświadomiłaś mi, że trochę zbyt restrykcyjnie dobieram produkty, nie pozwalając sobie na przyjemności typu kawałek czekolady. przeglądając durszlak, tylko czekam na charakterystycznie przydymione zdjęcia: Twoje zdjęcia.

    cóż, jedyne co zostało mi do powiedzenia to po prostu: DZIĘKUJE

    Ola

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie wiesz jak bardzo mi miło! Jedzenie i gotowanie to moja pasja, zaraz po kierunku studiów, który wybrałam. Niestety ten pochłania mi tyle czasu, szczególnie ostatnio, że na drugą pasję nie mam czasu. Troszkę inaczej wyobrażałam sobie tego bloga, dlatego niekiedy chciałam spasować, bo lubię robić coś porządnie albo w ogóle. Jednak zarazem jest to dla mnie choćby mała odskocznia, gdzie mogę nie tylko kreślić projekty. :)) Zatem naprawdę dziękuję za ten komentarz, bo teraz wiem, że nawet dodanie samego zdjęcia śniadania posiada korzyści.
      Pozdrawiam.

      Usuń
    2. Nie zaprzestawaj dodawania postów na tym blogu, nigdy. To taka moja mała prośba :)
      Chciałabym bardzo żebyś, w miarę możliwości (zdaję sobie sprawę z natłoku spraw codziennych, przyziemnych, jednak koniecznych do zrealizowania), znalazła czas na dodawanie nie tylko śniadań. Byłoby super :)
      Trzymaj się dzielnie

      O.

      Usuń
  5. Pysznie, po takim śniadaniu pewnie żadna nauka nie straszna, trzymam kciuki!

    OdpowiedzUsuń
  6. Praktycznie jak risotto, tylko na słodko, nie? ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda obłędnie *.*
    Ta czekolada musi być pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ryż na śniadanie z takimi dodatkami.. lepiej być nie może :)
    Trzymam kciuki i wytrwałości w nauce :)

    OdpowiedzUsuń
  9. lubię tą słodycz w twoim wykonaniu , jak zawsze takie pyszne i pięknie ujęte na zdjeciu śniadanie ;d uwielbiam cię za to !

    OdpowiedzUsuń