poniedziałek, 21 stycznia 2013

_136


Korzenne marchewkowe placki podane z masłem, syropem klonowym, mielonymi orzechami laskowymi, marchewką i ananasem
Spicy carrot pancakes topped with butter, maple syrup and minced hazelnuts served with carrot and pineapple

15 komentarzy:

  1. ciekawa kombinacja, pewnie smakuje wyśmienicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te wszystkie smaki idealnie sie według mnie komponują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za korzennymi smakami, ale śniadanko wygląda ładnie

    OdpowiedzUsuń
  4. zdrowo i pysznie, lubię to :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawe połączenie, jestem ciekawa jak to wszystko razem smakowało ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Genialne połączenie, świetnie to wszystko razem wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mniam :) można prosić o przepis na te pyszniutkie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie. :)

      1/2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
      1 łyżka mąki ryżowej (zmieliłam brązowy ryż)
      1 marchewka
      1 jajko
      1 łyżeczka stopionego masła
      1 łyżeczka syropu klonowego
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      szczypta cynamonu, kardamonu, imbiru i gałki muszkatołowej
      mleko sojowe

      Marchewkę starłam na tarce o drobnych oczkach, połączyłam z resztą składników i dolałam mleka sojowego, aby całość nabrała konsystencji bardzo gęstej śmietany. Smażyłam do zarumienienia z obu stron.

      Usuń
  8. Muszę zrobić marchewkowe :) Koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  9. placusie są idealne ! takie zdrowe i pyszne <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Smakują pewnie jak ciasto marchewkowe, które uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale mi się ananasa zachciało. O_o

    OdpowiedzUsuń
  12. aż ślinka cieknie na sam widok! :D

    OdpowiedzUsuń