sobota, 19 stycznia 2013

_134

Prażona na maśle kasza owsiana ugotowana na mleku, podana z sokiem malinowym i kremowym serkiem;
mamine pierniczki przełożone domowymi powidłami śliwkowymi; zielona herbata
Butter roasted steel cut oats with milk, raspberry juice and cream cheese; 
mum's gingerbreads with homemade plum jam; green tea

19 komentarzy:

  1. Tak patrzę na to śniadanie, patrzę... Ty to zawsze tak cudnie zaczynasz dzień :) Te pierniczki wyglądają uroczo ;) Też często przekładałam je sobie powidłami.

    OdpowiedzUsuń
  2. Po takim śniadaniu to ma się dopiero chęci do życia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Twoja kreatywność mnie zadziwia. *-*

    OdpowiedzUsuń
  4. kasza z sosem <3 pycha ! i te mamine ciasteczka ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ukradłabym Ci te mamine pierniczki !;)
    a do tego ta kasza z sokiem malinowym <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Same pyszności :)
    U mnie pierniki już dawno się skończyły..

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmmmm...ale nabrałam ochoty na kaszkę ;d

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmm jakie pyszności! Można wiedzieć jak robisz takie śliczne zdjęcia :) ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za takie ich określenie. Chociaż jak dla mnie robią się nudne. Staram się jak mogę, bo posiadam tylko kompakt, a poranne szarości za oknem nie pomagają. Jeśli jednak jest bardzo ciemno kiedy wstaję, delikatnie je rozjaśniam w psie. Myślę, że jak uda mi się wreszcie odłożyć na lustrzankę, zdjęcia się poprawią. :)

      Usuń
    2. hah mi się bardzo podobają! Są lepsze od moich a ja mam lustrzanke :p

      Usuń
  9. Twoje śniadania są zawsze oryginalne i takie.. mistrzowskie :D
    Czy można bardzo bardzo prosić o przepisy na ciasta z notek : _111 i _45? wyglądają obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Obecnie przygotowanie do egzaminu dyplomowego pochłania prawie cały mój czas, ale obiecuję jak najszybciej je opracować, bo póki co są to moje bardzo okrojone zapiski, niezrozumiałe dla innych. :) Wkleję je wtedy tutaj bądź umieszczę w ramach postu. :)

      Usuń
  10. Uwielbiam kaszę owsianą, najlepsza <3 A na maśle jej nie prażyłam, zmienia smak? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przez uprażenie kaszy jej struktura jest bardziej wyraźna. Po ugotowaniu nie jest to taka bezkształtna masa. :) No i wiadomo, posmak masła delikatnie wyczuwalny. :)

      Usuń