piątek, 18 stycznia 2013

_133

Gofry z mleka w proszku podane z mango i masłem migdałowym
Powdered milk waffles topped with mango and almond butter

16 komentarzy:

  1. świetne!:) można prosić przepis?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/4 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
      1/4 szkl. mleka w proszku
      1 łyżka masła
      1 łyżeczka miodu
      1 jajko
      mleko
      szczypta sody

      Suche składniki połączyć z jajkiem i stopionym masłem. Dodać mleka tak, by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Teraz już tylko piec. :)

      Usuń
  2. Muszę koniecznie wypróbować ten przepis ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam gofry!
    Chyba spróbuję uruchomić moją gofrownicę ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. o, świetna inspiracja! kupiłam właśnie ostatnio mleko w proszku, bo widziałam już mnóstwo ciekawych przepisów z jego użyciem, które chciałabym wykorzystać i ten pewnie do nich dołączy. (;

    OdpowiedzUsuń
  5. Apetyczne dodatki :D Całośc prezentuję się świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. z mleka w proszku? jak tylko kupię gofrownicę, to wypróbuję. :D
    pyszności ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Były chrupiące czy takie bardziej zbite?
    Przepyszne dodatki ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są raczej miękkie jak każde gofry z normalnego ciasta z mąki, tyle że o bardzo wyraźnym smaku mleka w proszku. :) Te z wierzchu były dość chrupkie, ale wydaje mi się, że to kwestia natłuszczenia gofrownicy i porządnego wypieczenia. Takie naprawdę chrupiące gofry wyszły mi tylko z kaszy manny bądź semoliny, polecam. :)

      Usuń
  8. mmm gofry , dawno nie jadłam ;d super podane !

    OdpowiedzUsuń
  9. Pamiętam, jak byłam mała, mleka nie trawiłam, ale takie z proszku mogłam pić non stop...
    A co do sniadania - jak zwykle przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszę zdobyć gofrownicę i zrobić takie z mleka w proszku :) Smakowity!

    OdpowiedzUsuń
  12. nigdy nie robiłam z mleka w proszku. jaką konsystencję ma ciasto? i ile wychodzi z przepisu sztuk?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak na zdjęciu, 2 gofry. :) Odnośnie ciasta, struktura bardzo podobna do tych z mąki, tyle że o bardzo wyraźnym smaku mleka w proszku. Te z wierzchu były dość chrupkie, ale wydaje mi się, że to kwestia natłuszczenia gofrownicy i porządnego wypieczenia, nie dodatku mleka w proszku.

      Usuń