poniedziałek, 14 stycznia 2013

_129 for runners

Kokosowy placek zbożowy smażony na oleju kokosowym z domowym serkiem stracciatella, wiśniami i preparowanym ziarnem prosa
Coconut grain pancake fried with coconut oil topped with homemade stracciatella cream cheese, cherries and popped millet

Na słodko, dla biegacza o poranku.

 

11 komentarzy:

  1. Biegaczem w prawdzie nie jestem,ale chętnie bym zjadła. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej zachęcam do wypróbowania, zdrowa słodycz na śniadanie nie tylko dla biegacza. :)

      Usuń
  2. Apetyczne, zdrowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosimy o przepis! :) Zarówno na placek jak i domowy serek! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 5 łyżek płatków (jęczmiennych, orkiszowych, owsianych) zalałam na noc ok. 1/2 szkl. mleczka kokosowego. Rano wbiłam do nich jajko, dodałam łyżkę mąki pszennej pełnoziarnistej, łyżkę wiórek kokosowych oraz szczyptę sody. Całość podlałam odrobiną mleka krowiego, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzałam łyżeczkę oleju kokosowego, wyłożyłam masę formując duży, okrągły placek i smażyłam do zarumienienia z obu stron.
      W międzyczasie rozmieszałam 150g twarożku śmietankowego z łyżeczką miodu i 2 drobno posiekanymi kostkami gorzkiej czekolady. Serek przełożyłam na gotowy placek, posypując go dodatkową czekoladą oraz wiśniami i zjadłam śniadanie ze smakiem! :D

      Usuń
  4. Uwielbiam takie omlety <3 Serek stracciatella, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności, i kolejna porcja przydatnych informacji ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszne i jakie zdrowe śniadanie. :D

    OdpowiedzUsuń
  7. wszystko co dobre dla zdrowia ,marzę tylko o takim placuszku ;)

    OdpowiedzUsuń