wtorek, 8 stycznia 2013

_123

Placki kokosowo-ryżowe z chia podane z kokosową ricottą, jagodami i porzeczkami
Coconut rice pancakes with chia topped with coconut ricotta, blueberries and red currants

10 komentarzy:

  1. Można przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/3 szkl. mąki ryżowej
      2 czubate łyżki mąki kokosowej (myślę, że mogą być wiórki kokosowe, smak jest bardzo podobny)
      1 łyżka ziaren chia (opcjonalnie)
      1 jajko
      ok. 1/2 szkl. mleczka kokosowego (użyłam domowego wg http://wegetarianka.blox.pl/2012/10/DOMOWE-MLEKO-KOKOSOWE-Z-WIORKOW.html)
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

      Składniki wymieszać i smażyć. :)

      Usuń
  2. Uwielbiam ogladać Twoje zdjęcia...wyglądają bardzo profesjonalnie, a placuszki jak zawsze smakowite i oryginalne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wiem, co jutro zjem na śniadanko :P pycha :)
    Aga

    OdpowiedzUsuń
  4. I znowu czarujesz placuszkami *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. jeja, pyszności... *.*
    bardzo podoba mi się drugie zdjęcie. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. super placuszki też bym takie zjadła , kokos *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale pysznie, tak kokosowo! Całkowicie wakacyjnie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Obie dziś placukujemy :) Bardzo podoba mi się Twoja wersja placuszków i też dziękuję, że podałaś przepis :) Będę musiala je kiedyś zrobić,

    OdpowiedzUsuń
  9. Cudownie podane! mam straszną ochotę na jagody i porzeczki.

    OdpowiedzUsuń