sobota, 22 grudnia 2012

_106

Owsianka na mleku z suszonym jabłkiem, gruszką, orzechami włoskimi, laskowymi 
oraz przyprawą do piernika, pieczone wspólnie z mamą pierniczki wg babcinej receptury
Oatmeal with dried apples, pears, walnuts, hazelnuts and gingerbread spice, 
grandma's recipe gingerbreads baked together with my mum


Pierwsze od października śniadanie w domu. Co prawda zjedzone bez towarzystwa rodziny, 
która w tym czasie wybrała się na ostatnie roraty. Teraz sporządzam listę zakupów, a następnie 
po jej zrealizowaniu zaszywam się z mamą w kuchni. W tym roku przypadły mi do zrobienia 
w większości wytrawne rzeczy: bigos wigilijny, ryba po grecku, sałatka warzywna, pasztet z kurczaka 
i ewentualnie sernik,  ponieważ o słodką oprawę zadba mama (dwa torty i dwa ciasta). 
I jak tu nie kochać świąt. :)

7 komentarzy:

  1. A ja robię u siebie, ale jutro;)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, no to masz sporo zadań :) I coś czuję, że Twoje dania będą smakować wspaniale ;) Tak jak dzisiejsze śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie świąteczna owsianka :) Daje kopa na dzień wypełniony przygotowaniami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mm, genialne śniadanie :)
    W takim razie życzę powodzenia w kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam bigos, ale w wersji mięsnej:) I nie mogę się doczekać karpia, ryby po grecku i sałatki jarzynowej. W święta wszystko smakuje lepiej:)

    OdpowiedzUsuń
  6. kochamy święta <3
    owsianka genialna , a najlepiej smakuje w domciu ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie ma to jak sniadanie w domu <3 obłędna owsianka :D

    OdpowiedzUsuń