środa, 12 grudnia 2012

_96

Orzechowe ciastko z budyniem krówkowym podane z bananem i tahini, jabłko
Nuts breakfast bake with toffee custard powder topped with banana and tahini, apple

12 komentarzy:

  1. Ten budyń jest w środku, taki płynny? O mamo, dostaję ślinotoku :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Chciałam zrobić zdjęcie z jego przekrojem, ale jak tylko poczułam zapach wyciągając ciastko z piekarnika, szybko pstryknęłam jedno zdjęcie, zapominając o zamiarze, a zajmując się natychmiastowym jego spożyciem. :D

      Usuń
  2. genialne pełne energii ciacho ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. a czy można prosić przepis na to cudo???:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne. Chociaż można tu użyć dowolnego wcześniej publikowanego przepisu na ciastko i je nadziać, bo było ich już nawet sporo. :D Za każdym razem trochę się różnią, w zależności od tego jakie składniki wpadną mi w ręce.
      Tym razem użyłam:
      3 łyżek kaszy gryczanej niepalonej zblendowanej na pył
      1 łyżkę proszku budyniowego krówkowego
      1/3 szkl. mąki arachidowej
      1 jajko
      1 łyżeczkę miodu
      ok. 1/4 szkl. mleka migdałowego (nie wiem dokładnie, lałam do uzyskania konsystencji gęstej śmietany)
      szczypty sody

      Dodatkowo ugotowałam budyń z ok. 1/2 szkl. mleka z łyżką budyniu krówkowego (powinien wyjść dość gęsty). Gotowy budyń utarłam z łyżeczką miodu i łyżką masła.

      Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przełożyć do wysmarowanego olejem naczynka do zapiekania 1/2 masy, wyłożyć budyń (nie zmieściłam całości masy, resztę zjadłam solo) i przekryć pozostałą masą. Piec ok. 25 minut w rozgrzanym piekarniku.

      Usuń
  4. Z budyniem? Cudo! *_________*

    OdpowiedzUsuń
  5. Budyń w środku? Genialne <3
    Można przepis? Bo zaraz chyba ekran zjem xd :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Koniecznie przepis! Wygląda genialnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. masz wspaniałego bloga! będzie mi miło jeśli spodoba Ci się mój i również go zaobserwujesz ;))

    OdpowiedzUsuń