niedziela, 9 grudnia 2012

_93

Zupa dyniowo-orzechowa z pszennym makaronem zagęszczona budyniem krówkowym
podana z siekanymi nerkowcami; jabłka, wegańska trufla owsiana bananowo-orzechowa
Pumpkin-nuts soup with durum fusilli bucati corti and stelline thicken with toffee custard powder 
topped with chopped cashews; apples, raw veagn oats banana-nuts truffle

12 komentarzy:

  1. wow ,ale zupa ! ubóstwiam twoje śniadania <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupa na śniadania. O innej niż mleczna jeszcze nie słyszałam. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie jest jakby mleczna, tylko że na mleku migdałowym i z masłem z 4 orzechów. :)

      Usuń
  3. Łał, genialny pomysł :) Można przepis ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zupa całkowicie improwizowana, ale proszę. :)
      Ugotowałam szklankę makaronu, świderek i gwiazdek, na półtwardo. W drugim garnuszku zagotowałam szklankę mleka migdałowego z łyżką masła z 4 orzechów i 3 łyżkami puree z pieczonej dyni. Dodałam makaron i gotowałam jeszcze kilka minut. Pod koniec zagęściłam rozrobioną z mlekiem łyżeczką budyniu krówkowego. Myślę, że orzechowość można uzyskać tu na wiele sposobów np. zamiast mleka migdałowego można użyć zwykłego i do zupy dodać orzechy bądź więcej dowolnego masła orzechowego. Zachęcam do eksperymentowania. :))

      Usuń
  4. Mogę prosić o przepis? Połączenie dyni i orzechów jest obłędne :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie. Podany dwa komentarze wyżej. :)

      Usuń
  5. melduję, że cukiniowo-bananowy wypiek gryczany wyszedł obłędny, no po prostu marzenie! :3 koniecznie do powtórzenia, dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niezmiernie się cieszę! :)) Rano o mało się znowu na niego nie skusiłam widząc w lodówce banana i cukinię, jednak najpierw trzeba było wykorzystać otwarty słoiczek dyniowego puree. :D

      Usuń
  6. przez Twoej śniadania przemawia GENIUSZ <3

    OdpowiedzUsuń
  7. zupa z dyni... brakuje mi jej!:)

    OdpowiedzUsuń