sobota, 8 grudnia 2012

_92

Maślana owsianka na mleku z mandarynką, suszoną gruszką, śliwką i cynamonem
Butter oatmeal with milk, tangerines, dried pear, plum and cinnamon

7 komentarzy:

  1. w sumie.. w sumie nie pomyślałam nigdy, aby zamiast mleka dodać maślankę;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może źle podpisałam, ale to owsianka gotowana na mleku z porządną łyżką masła. :)

      Usuń
  2. Smaczna ta suszona gruszka? Nigdy nie próbowałam, chociaż "chipsy" jabłkowe uwielbiam.
    No i mandarynki, od razu świąteczny klimat się robi ;).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te właśnie przypominają takie "chipsy" jabłkowe, więc myślę że również by Ci posmakowały. Kiedyś miałam okazje jeść gruszki suszone, które wyglądały jak te na tym zdjęciu: http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/gruszki-jak-suszyc-gruszki-jak-zrobic-sobie-doskonala-zdrowa-przekaske,17_45974.html
      Były o niebo lepsze, nie przypominały już przytoczonych tu "chipsów", ale słodką, miękką gruszkę. :)

      Usuń
  3. maślana? brzmi ... obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Owsianka z maslem jest tak cudownie kremowa :) Zachęcasz mnie do powtórki!

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm maślana , z takimi smacznymi dodatkami ,taka świąteczna <3

    OdpowiedzUsuń