piątek, 7 grudnia 2012

_91

Kremowa jaglanka na mleku migdałowym z jagodami, gruszką i tahini oraz preparowanym ziarnem prosa
Creamy millet porridge (ground to a powder) with almond milk, blueberries, pear, tahini and puffed millet

10 komentarzy:

  1. ooo, pokochałam chociaż nawet nie próbowałam!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gęsta, kremowa, idealna! Wyobrażam sobie, jaka musiała być pyszna. :>

    OdpowiedzUsuń
  3. taka kremowa pewnie pychotka !

    OdpowiedzUsuń
  4. Można prosić przepis? Nie mogłam nigdy przekonac sie do kaszy jaglanej, ale Twoja kremowa wersja wygląda obłędnie <3

    Zapraszam do mnie:
    http://poraneknaslodko.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne. Jeśli za samą kaszą jaglaną nie przepadasz to nie wiem czy taka wersja wystarczy, ale na pewno jest delikatniejsza. :) Zmieliłam ok. 1/3-1/2 szkl. kaszy jaglanej na drobny pył, którą zalałam 1 i 1/2 szkl. mleka migdałowego. Gotowałam na małym ogniu przez kilkanaście minut z dodatkiem syropu klonowego, do wchłonięcia większości płynów. Przed zdjęciem z palnika chlusnęłam jeszcze trochę mleka, wymieszałam, przełożyłam do miseczki i podałam z dodatkami. :)

      Usuń