sobota, 1 grudnia 2012

_85


Cukiniowy wypiek gryczany podany z bananem, płatkami kokosowymi i jogurtem greckim
Zucchini buckwheat breakfast bake topped with banana, coconut flakes and greek yoghurt

13 komentarzy:

  1. Uwielbiam twoje wypieki! :) Tyle powiem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Urzekł mnie ten wypiek! Wygląda genialnie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. cukiniowy, gryczany? przemawia do mnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. można prosić o przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4 łyżki mąki gryczanej (zmieliłam kaszę gryczaną niepaloną)
      2 łyżki mąki kokosowej (myślę, że można spróbować zastąpić wiórkami kokosowymi lub w całości użyć mąki gryczanej czy zmielonej kaszy)
      1 łyżka jogurtu greckiego
      ok. 1/5 szkl. mleka
      1 jajko
      1/2 banana
      1/3 cukinii
      szczypta cynamonu oraz sody

      Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach. Banana dokładnie rozgniotłam widelcem i połączyłam z pozostałymi składnikami. Masę przełożyłam do wysmarowanego olejem naczynka i piekłam ok. 35 minut w rozgrzanym piekarniku.

      Usuń
    2. genialne i koniecznie do wypróbowania, dziękuję!

      Usuń
    3. Proszę bardzo. Czekam na relację z efektów wypróbowania przepisu. :)

      Usuń
  5. ahhh te twoje genialne wypieki *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystkie Twoje wypieki mnie po prostu zachwycają :) Cudo!

    OdpowiedzUsuń
  7. skąd Ty masz te pomysły, O.o
    boskie śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Gorzkawy, wyrazisty smak mąki gryczanej w połączeniu z czymś słodkim (banan, masło orzechowe) jest genialny.
    Chętnie bym robiła sobie rano takie wypieki zamiast moich codziennych śniadaniowych kasz, ale chyba jestem za leniwa do korzystania z piekarnika...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, dlatego ostatnio trochę monotonna jestem z tymi gryczanymi wypiekami. Jednak przez zmianę dodatków każde jest inne. :) I mimo wszystko nie tyle z nimi roboty jak się wydaje. Zamieszanie składników to jakieś 3 minuty, gorzej czekać pół godziny kiedy robię się już głodna, ale bynamniej zdążę się oporządzić z rana, a potem już tylko na spokojnie zjadam śniadanie. :)

      Usuń
  9. uwielbiam twoje wypieki, są niesamowite.

    OdpowiedzUsuń