sobota, 29 grudnia 2012

_113

Semolina ryżowa na mleku z miodem podana z domowym musem truskawkowym i śmietanką kremówką, trufle kokosowo-migdałowe
Rice semolina with milk and honey topped with homemade strawberry mousse and heavy cream; coconut almond truffles

12 komentarzy:

  1. wygląda obłednie
    doskonałe połaczenie barw

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały blog! Same pyszności.

    http://kulinarne-zmagania-fate.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie próbowałam semoliny!
    Ach, smak truskawek, tęsknie :3

    OdpowiedzUsuń
  4. domowy mus , mmm jaka pycha ! super ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pierwszy raz słyszę o tym. Porywam trufle!;)

    OdpowiedzUsuń
  6. twoje trufle są zawsze zachwycające, podasz przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdyby tylko opierały się one na przepisie. :) Z tego co pamiętam zmieliłam ok. 1/2 szkl. wiórek kokosowych, 1/3 szkl. uprażonych płatków migdałowych z łyżką oleju kokosowego, syropu klonowego i kilkoma daktylami. Do tej masy dodałam ok. 1/3 śmietanki 30% i parę łyżek mleka w proszku, tak by dało się ulepić kulki. Do wnętrza każdej włożyłam po migdale. Schłodziłam parę godzin w lodówce i zjadłam do kawki. :)

      Usuń
  7. Zachwycam się tymi plamami w miseczce. :D
    A trufle wyglądają smakowicie... <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszności :) Lubię te twoje trufle :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Te trufle, mmm, zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń