wtorek, 18 grudnia 2012

_102

Kokosowy suflet z ricotty i kaszy manny z domowym musem truskawkowym, masłem migdałowym i płatkami kokosowymi
Coconut semolina ricotta cheesecake with homemade strawberry mousse, almond butter and coconut flakes

9 komentarzy:

  1. pysznie ;) można prosić o przepis ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej. :)

      200g ricotty
      3 łyżki kaszy manny
      1 łyżka mąki kokosowej (można zastąpić wiórkami kokosowymi)
      3 łyżki mleczka kokosowego
      1 jajko
      1 łyżeczka miodu
      1 łyżeczka budyniu śmietankowego
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      1 łyżeczka oleju (użyłam kokosowego)

      Ricottę utarłam z żółtkiem, mleczkiem oraz miodem. Dosypałam kaszę, mąkę i proszek do pieczenia, po czym dokładnie wymieszałam do połączenia wszystkich składników. Białko ubiłam na sztywną pianę, następnie delikatnie połączyłam ją z serową masą. Naczynie do zapiekania wysmarowałam olejem i przełożyłam do niego masę. Piekłam w 180st. przez ok. 22 minuty.

      Usuń
  2. kokos i ricotta=boskie połączenie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jejku, już miałam pytać o przepis, ale widzę, że ktoś mnie uprzedził. Twoje śniadanie wygląda absolutnie genialnie, już wyobrażam sobie ten smak <3

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam ,kolejna twoja pyszność śniadaniowa <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności :3
    Można zapytać, skąd masz to piękne naczynko? ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Duka. Idealnie się sprawdza do zapiekania. To jest ze starej kolekcji, ale widziałam je także w nowej tylko w innych kolorach. :)

      Usuń