czwartek, 29 listopada 2012

_83

Serniczki z ricotty i kaszy manny nadziane mleczną czekoladą z owocami leśnymi
podane z domowym musem morelowym i płatkami kokosowymi
Ricotta cheesecakes filled with milk chocolate served with homemade apricot mousse and coconut flakes

12 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam czekolad tej firmy, ale podobno są boskie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ piękne śniadanie :) Przemawia do mnie ten serniczek, bo czekolad to nie jadam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Często nadziewam je owocami, jednak z czekoladą są jeszcze lepsze. Dużo tracisz! :)

      Usuń
  3. Można przepis? :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie. Serniczki te są bardzo podobne do tych: http://morning-fairy.blogspot.com/2012/07/5.html. Tylko tym razem dałam prawie całe opakowanie ricotty, jakieś 200g. Połączyłam ją z 3 łyżkami kaszy manny, 2 łyżkami mąki orkiszowej jasnej oraz 1 jajkiem. Masę podzieliłam na 4 części. Każdą nadziałam kostką czekolady i uformowałam placki. Smażyłam na rozgrzanej patelni do zarumienienia z obu stron. :)

      Usuń
  4. Mm, taki serniczek bym zjadła <3

    OdpowiedzUsuń
  5. super śniadanko , ta czekoladka mnie kusi ;p jednak nie jadam innej niż gorzka ..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przeważnie jak sięgam po czekoladę też staram się, aby była to gorzka, ale czemu czasami sobie bardziej nie osłodzić życia? :))

      Usuń
  6. porywam tą czekoladkę;D mniam!

    OdpowiedzUsuń
  7. odleciałam na widok tego serniczka.

    OdpowiedzUsuń
  8. jejku, co za pyszności! *.* podziel się czekoladą :D
    www.marilyn-rk.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń