poniedziałek, 26 listopada 2012

_80

Bananowe gofry z gorzką czekoladą i chrupiącymi płatkami ryżowymi podane z jogurtem greckim, bananem,
gorzką czekoladą i masłem orzechowym; jabłko
Banana waffels with dark chocolate and rice krispies topped with greek yoghurt, banana, 
dark chocolate and peanut butter; apple

12 komentarzy:

  1. gofry pierwsza klasa, chętnie bym porwała jednego dla siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Można przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie. :)
      Ja użyłam do tych gofrów:
      1/4 szkl. mąki orkiszowej jasnej
      1/4 szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej
      ok. 1/4 szkl. mleka
      3 łyżki jogurtu greckiego
      1 łyżka stopionego masła
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      1 jajko
      1 banan
      1 pasek gorzkiej czekolady
      płatki z ryżu brązowego (mogą być kukurydziane lub można ten składnik pominąć)

      Banana dokładnie rozgniotłam widelcem. Połączyłam z pozostałymi składnikami do uzyskania masy o jednolitej konsystencji przypominającą gęstą śmietanę. Na sam koniec dodałam posiekaną w kosteczkę czekoladę i pokruszone płatki ryżowe. Piekłam w rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy do zarumienienia.

      Usuń
  3. mmm...

    mam taką samą miseczkę jak ta z ostatnich wpisów :P

    OdpowiedzUsuń
  4. No no. Pięknie ci te gofry wyszły. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale fajne gofry ci wyszły ,mi zawsze nie wychodzą ciagle się przyklejają ...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też mi się tak raz zdarzyło, ale zauważyłam, że była to moja niecierpliwość i za szybko otworzyłam gofrownicę. Trzeba dać gofrom dobrze się dopiec, a przed odpowiednio ją nagrzać. I nie ma co żałować oleju. Ja swoją asekuracyjnie smaruję zawsze olejem, chociaż raz zapomniałam i też się udało. Jednak wolę posmarować i być pewna dobrze upieczonych gofrów. :)

      Usuń
  6. pycha *.* wielbię gorzką czekoladę ^^

    OdpowiedzUsuń
  7. Goferki . *.* I te dodatki, mmmm. xd

    OdpowiedzUsuń