sobota, 17 listopada 2012

_71

Wegańskie kokosowe placki (mąka kokosowa, mleczko kokosowe, olej kokosowy, banan)
podane z masłem pistacjowym, płatkami kokosowymi i bananem; pieczony grejpfrut
Vegan coconut pancakes (coconut flour, coconut milk, coconut oil, banana) 
topped with pistachio butter, coconut flakes and banana; baked grapefruit

15 komentarzy:

  1. Pieczony grejpfrut? Wow. Naprawdę oryginalnie. :)
    Uwielbiam Twoje placki i tę podkładkę. Placuszki zawsze wyglądają na niej świetnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. skąd ty bierzesz takie składniki na placuszki ,mąka kokosowa ? wow , śniadanie znowu super !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ostatnio z okazji urodzin zrobiłam zakupy przez internet i nabyłam kilka perełek. Dzisiaj pierwszy raz wykorzystałam tą mąkę i zdecydowanie zagości u mnie jeszcze nie raz. :)

      Usuń
    2. Można wiedzieć gdzie robisz tego typu zakupy internetowe?

      Usuń
    3. Przeważnie przez allegro, ze sklepów ze zdrową żywnością, które mają tam swoje aukcje. Tak można dostać dużo taniej wiele ciekawych produktów niż w sklepach stacjonarnych. :)

      Usuń
  3. pieczony grejpfrut, genialne *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. nie słyszałam nigdy o maśle pistacjowym, ale to wszystko wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jako, że bardzo lubię pistacje postanowiłam zrobić je sama, tak jak wszelkie masła orzechowe. :)

      Usuń
  5. Jakie genialne składniki, skąd ty takie bierzesz ?:P
    Aa, te placki po prostu mistrzostwo ♥

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki jest dokładny przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/4 szkl. mąki pszennej
      1/4 szkl. mąki kokosowej
      ok. 1/3 szkl. mleczka kokosowego
      1 łyżka oleju kokosowego
      1 banan

      Banana rozgniotłam widelcem, połączyłam ze stopionym olejem kokosowym i pozostałymi składnikami do momentu uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Smażyłam na rumiano z obu stron.

      Usuń