piątek, 16 listopada 2012

_70

Owsianka na mleczku kokosowym z chia podana z olejem kokosowym, gruszką oraz gorzką czekoladą
Coconut milk oatmeal with chia topped with coconut oil, pear and dark chocolate

7 komentarzy:

  1. Owsianka z olejem? W takim razie powiedz mi, jak smakuje ten olej, bo nigdy go nie używałam.

    To śniadanie wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nałożyłam na owsiankę olej kokosowy, ponieważ jest niezwykle aromatyczny i naprawdę smakuje samym kokosem, ale tylko ten nierafinowany zimnotłoczony. Często też przed ugotowaniem owsianki prażę płatki na tym właśnie oleju i dopiero wtedy zalewam mlekiem. Uwielbiam taką strukturę owsianki. :)

      Usuń
  2. skoro tak mówisz o tym oleju to nie pozostaje mi nic innego, jak go spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialna owsianka <3
    A gdzie można dostać ten olej kokosowy ? :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. "Kuchnie świata" i wszelkie sklepy ze zdrową żywnością, a także w większych marketach. Ja swój zamówiłam ze sklepu internetowego, ale ostatnio widziałam taki sam w almie na promocji: http://alma24.pl/produkt/142557556/olej-kokosowy-extra-vergine-bio. Nierafinowany i cudownie pachnie kokosem. Koniecznie trzeba sprawdzić jaki to rodzaj oleju, bo te rafinowane są niestety pozbawione zapachu.

      Usuń
  4. fajny pomysł z tym olejem, przydałby mi się taki :D

    OdpowiedzUsuń
  5. pysznie podana , ciekawi mnie jej smak ;)

    OdpowiedzUsuń