sobota, 10 listopada 2012

_64


Owsianka na mleku ze zblendowaną kaszą jaglaną i mascarpone podana z karmelizowaną na miodzie pigwą, wegańską czekoladowo-kokosową
truflą i mascarpone; serek wiejski z cynamonem oraz karmelizowaną pigwą, herbata żurawinowo-jabłkowa z pigwą
Oatmeal with powdered millet and mascarpone topped with honey caramelized quince, raw vegan chocolate-coconut 
fudge and mascarpone, cottage cheese with cinnamon and caramelized quince, cranberry-apple tea with quince

10 komentarzy:

  1. Ta herbata wygląda hipnotyzująco ;) Robisz świetne zdjęcia.
    A zdradzisz ten sekret, z czego składa się wegańska trufla?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zblendowałam razem ok. 1/2 szkl. daktyli (polecam te duże medjool), 1/3 szkl. orzechów nerkowca i migdałów, 1 łyżkę sproszkowanego surowego kakao (może być zwykłe) i 1 łyżkę wiórek kokosowych. Z powstałej masy uformowałam kulki i wstawiłam do schłodzenia do lodówki. Tak wykonane trufle można trzymać w niej do tygodnia albo jeszcze dłużej w zamrażarce. Po wyjęciu od razu nadają się do spożycia. :)

      Usuń
  2. mmm ,zawsze dodajesz takie ciekawe dodatki ;) przepysznie !

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam pigwy, muszę ją dorwać w sklepie w najbliższym czasie.
    Zdradzisz, skąd bierzesz pomysły na wegańskie dania? Czy może sama wymyślasz? Chętnie bym coś od Ciebie zmałpowała ;).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wymyślam sama, często tylko mieszając swoje ulubione składniki. Inspiracje czerpię też w dużej mierze z zagranicznych stron, a jeśli coś odgapię podaję link w opisie śniadania. :) I będę bardzo szczęśliwa, jeśli któreś wygląda na tyle dobrze, że zachęci Cię do wypróbowania. :)

      Usuń
  4. Hej! Jestem nowa w świecie śniadaniowych blogów, ale Twojego podglądam już od dłuższego czasu :) Nie założyłam co prawda blogspota tylko zmodernizowałam mojego tumblr'a. Chciałabym Cię zaprosić, wpadnij czasem! www.letsmakebreakfast.tumblr.com Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń