wtorek, 6 listopada 2012

_60

Pełnoziarnisty kuskus na budyniu krówkowym z syropem klonowym, kaki i płatkami migdałowymi
Whole-wheat couscous with toffee custard powder, maple syrup, persimmon and almond flakes


Jako, że udało mi się uwiecznić dzisiaj wszystkie posiłki dołączam kolejny wpis do akcji "Dzienny jadłospis"


II: Bulion z kurczaka z pieczarkami, suszonymi borowikami, kaszą pęczak podany ze śmietaną i pietruszką
(Chicken broth with mashrooms, barley topped with sour cream and parsley)

Obiad: Pełnoziarniste farfalline z tuńczykiem, mascarpone i kaparami podane z parmezanem 
(Whole-wheat farfalline with tuna, mascarpone and capers topped with parmesan cheese)

Przekąski: Dwa jabłka (Rubin oraz Lobo), garść pistacji
(Apples and handful of pistachios)

A to zabieram zaraz ze sobą na wieczorny wykład:
Sałatka z rukolą, tuńczykiem, anchois, kaparami, kukurydzą i pomidorkami koktajlowymi polana oliwą i doprawiona ziołami
(Salad with rucola, tuna, anchovies, capers, corn and cocktail tomatoes topped with olive oil and herbs)

10 komentarzy:

  1. budyniowe kuskus, to dopiero smaczne musi być!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Skąd ty bierzesz takie boskie pomysły? *-*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Patrzę co trzeba najpierw zutylizować z lodówki i improwizuję. :D Nie lubię marnować jedzenia, a mieszkając samej i mając ochotę często na wiele różnych rzeczy muszę uważać, aby nic się nie zniszczyło. Dzisiaj trzeba było wykończyć mleko. :D

      Usuń
  3. Pełnoziarnisty kuskus? Chyba raz widziałam to cudo, ale nie kupiłam. Pyszne, zdecydowanie pyszne śniadanie. Bardzo inspirujesz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialny pomysł :)
    TO musiało smakować pysznie. <3
    Nie próbowałam jeszcze kuskusa na słodko :P

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda pięknie i pewnie jeszcze pysznie smakuje <:

    OdpowiedzUsuń
  6. ale tu pyszności :) a kaki pięknie się prezentujee :)

    OdpowiedzUsuń
  7. można przepis na ten kuskus? :)

    OdpowiedzUsuń