piątek, 2 listopada 2012

_56

Kasza jaglana gotowana na mleku kokosowym podana z malinowo-waniliowym dżemem, mascarpone, wiórkami kokosowymi i malinami;
kromka ciepłego pełnoziarnistego chleba na zakwasie
Coconut millet topped with raspberry-vanilla jam, mascarpone, desiccated coconut and raspberries;
a piece of warm whole-wheat sourdough bread

8 komentarzy:

  1. Cudne śniadanie :) Jeden dodatek lepszy od drugiego! A ten dżem to domowy, czy w sklepie też można dostać takie cudo?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Domowy. Zrobiony tak samo jak ten: http://morning-fairy.blogspot.com/2012/10/kasza-owsiana-gotowana-na-mleku-z-laska.html. Zażelowany ziarenkami chia, tylko tym razem malinowy. :)

      Usuń
  2. mniam , ale znowu takie pyszne smaki ,maliny ,kokos i zdrowy chlebek ! super śniadanie ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaglanka z jogurtem brzmi pysznie. :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To serek mascarpone. Tak śmietankowej jaglanki jogurtem się nie uzyska. Polecam, ja uwielbiam. :)

      Usuń
  4. Zapraszam na mój nowy śniadaniowy konkurs. Wszystkie szczegóły na http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. porywam jaglankę z tym super dżemem!

    OdpowiedzUsuń