środa, 31 października 2012

_54

Mocno kokosowe gofry (mleczko kokosowe, wiórki kokosowe oraz olej kokosowy) z ricottą
wymieszaną z mleczkiem kokosowym, jagodami i płatkami migdałowymi
Strongly coconut waffels (coconut milk, desiccated coconut and coconut oil) topped with ricotta 
mixed with coconut milk, blueberries and almond flakes


W ramach "WIAW" i akcji "Dzienny jadłospis" podaję resztę posiłków.
Na halloweenową nutę bardzo dyniowo.



II: Cake pop z mascarpone i masłem orzechowym, gruszka
(Cake pop with mascarpone and peanut butter, pear)

Obiad: Makaron gryczany soba z kurczakiem, dynią, cukinią, papryką oraz ajvarem
(Soba noodles with chicken, pumpkin, zucchini, pepper and ajvar)

Podwieczorek: Jogurt grecki z mrożonymi winogronami, suszonymi morelami i posiekanymi migdałami, jabłko
(Greek joghurt with frozen grapes, dried apricots and chopped almonds, apple)

Kolacja: Risotto z pieczoną dynią i pietruszką
(Risotto with baked pumpkin and parsley)

12 komentarzy:

  1. Aaa, coś mnie ostatnio dużo osób kusi goframi! Takie mocno kokosowe zjadłabym z miłą chęcią .

    OdpowiedzUsuń
  2. gofry! i do tego mocno kokosowe, pycha :))

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam , ale smaczne śniadanko , mocno kokosowe - to coś dla mnie ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile szczęścia ♥.♥
    Mistrzowskie śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne gofry, no jestem ciekawa co dziś jeszcze zjadłaś ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealne gofry. Czekam na jadłospis. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pięknie wyglądają te winogrona. Jak małe piłeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Porywam wszystko. Przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pewnością dzięki Drogiej Pani. :D Risotto wg przepisu z makaronu jak i ajvar, to także inspiracja stamtąd. Patrząc na Twoje makarony postanowiłam go wypróbować przemycając go jakoś do swojego obiadu. :)

      Usuń
  9. Podzieliłabyś się dokładnym przepisem na gofry? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Składniki:
      1/2 szkl. mąki (użyłam pół na pół orkiszowej jasnej i pełnoziarnistej)
      1 łyżka wiórek kokosowych
      1 łyżka oleju kokosowego
      ok. 1/3 szkl. mleczka kokosowego
      1 jajko
      1 łyżeczka miodu
      szczypta proszku do pieczenia oraz sody

      Wszystkie składniki połączyć ze sobą do momentu uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Nałożyć ciasto na rozgrzaną gofrownicę (w razie potrzeby wysmarować olejem). Piec do uzyskania złotego koloru i podawać z ulubionymi dodatkami.

      Usuń