niedziela, 28 października 2012

_51

Kremowy dyniowy pudding ryżowy gotowany na mleku ryżowym z laską wanilii, rodzynkami i nerkowcami,
podany z jabłkiem, mleczkiem kokosowym i posiekanymi nerkowcami
Creamy pumpkin rice porridge with rice milk, vanilla stick, raisins and cashews topped with apple, coconut milk and chopped cashews

11 komentarzy:

  1. Ale pycha! Jeszcze te nerkowce... Jak go zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ugotowałam 1/2 szkl. ryżu arborio zalewając go ok. 1 1/3 szkl. mleka ryżowego z przeciętą na pół laską wanilii, 1/3 szkl. puree dyniowego, garścią rodzynek i nerkowców. Gotowałam do momentu aż ryż wchłonął większość płynów, zrobił się kremowy i miękki. Gotowy przełożyłam do miseczki, polałam mleczkiem kokosowym i posypałam posiekanymi nerkowcami i pokrojonym w kostkę jabłkiem. Oto dzisiejsze śniadanie. :)

      Usuń
  2. Och, jaki idealnie kremowy :) I te dodatki... Niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm kolejna pysznie wypełniona miska , lubię ryż na słodko ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmmmm !!! :D
    to musiało być meeega pyszne..
    yhh świetne śniadania sobie robisz, uwielbiam patrzeć na każde <3

    OdpowiedzUsuń
  5. musiało być bardzo aromatyczne i kremowe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie śniadania...pyszne i aromatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Och chyba powinnam wykombinowac coś dyniowego ;) Bardzo fajne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. dziękuję za przepis:) już zapisałam w zeszycie, więc stawiam, że jeszcze w tym tygodniu pojawi się na śniadanko:P

    OdpowiedzUsuń