środa, 24 października 2012

_47



Naleśniki pszenne wg Gordona Ramsay’a z masłem orzechowym i bananem, waniliowym twarożkiem z malinami, morelami oraz powidłami
Gordon Ramsay's crepes with peanut butter and banana, vanilla cream cheese with raspberries, apricots and plum jam




II: Zupa krem z kalafiora z podgrzybkami, kurkami, pietruszką, bazylią i śmietanką
(Creamy cauliflower soup with mashrooms, parsley, basil and heavy cream)

Na uczelni: Paella z kurczakiem i groszkiem podana z limonką
(Paella with chicken and peas served with lime)

Przekąski: Jabłka oraz garść pistacji
(Apples and handful of pistachios)

Kolacja: Makaron gryczany soba z kurczakiem, brokułami, papryczką chili oraz dressingiem z sosu sojowego i płatków drożdżowych
(Soba noodles with chicken, broccoli, chilli pepper and soy sauce nutritional yeast flakes dressing)

6 komentarzy:

  1. Mrr, boskie naleśniki :) Chciałabym mieć na takie czas w tygodniu nauki.

    OdpowiedzUsuń
  2. wydają się takie cieniutkie i delikatne :) Kolejny raz widzę wg tego przepisu i przymierzam się do spróbowania, co jak co, ale Gordon Ramsey ma rękę do kuchni i jego desery są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są właśnie takie jak napisałaś. Dzisiaj także wypróbowałam je po raz pierwszy i od razu stanęły na równi z maminym przepisem na naleśniki. Na pewno będę korzystać z obu przepisów naprzemiennie. :)

      Usuń
  3. ah te naleśniki , te nadzienia ! jesteś niesamowita , mogłabyś mi robić takie smakołyki ;*

    OdpowiedzUsuń