poniedziałek, 15 października 2012

_38


Placki z dyniowego puree i kremowego serka podane z morelową renklodą,
kremowym serkiem, cynamonem i prażonymi płatkami migdałowymi
Pumpkin puree and creamy cheese pancakes served with plums, 
creamy cheese, cinnamon and roasted almond flakes

6 komentarzy:

  1. Stosik placków, to lubię o poranku :) Dyniowe ostatnio są moimi ulubionymi

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszniutkie te placuszki ,muszę w końcu kupić dynie ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. cudowne te placki! a z dodatkiem kremowego serka musiało smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Do placuszków zużyłam ok. 1/2 szkl. puree z pieczonej dyni, 100 g kremowego serka, 2 czubate łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej, 1 jajko, 1 łyżeczkę miodu oraz szczyptę proszku do pieczenia i sody. Ciasto było dość gęste, ponieważ takie też miałam puree, więc chlusnęłam odrobinę mleka, ale to już wedle preferowanych przez kogoś placków. :)

      Usuń