sobota, 6 października 2012

_29

Naleśniki kokosowe z ricottą i malinami polane ubitym na pianę mleczkiem kokosowym z malinami
Coconut crepes with ricotta and raspberries topped with whipped coconut cream and raspberries

9 komentarzy:

  1. Cudne <3 Chyba zrobię jeszcze dziś podobne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie polecam, mój faworyt. :)

      Usuń
  2. mmm ,wygląda przepysznie ! podasz przepis na te cudne naleśniczki ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, oto on:

      naleśniki:
      1/2 szkl. mąki orkiszowej (może być inna dowolna)
      1/3 szkl. mleczka kokosowego
      1 jajko
      1 łyżeczka oleju kokosowego (dowolny olej do smażenia np. rzepakowy, chociaż kokosowy sprawdza się w tym przepisie najlepiej)
      podane z: 75 ml mleczka kokosowego, 100 g ricotty i malinami

      Składniki ciasta połączyłam ze sobą i usmażyłam na lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni. Mleczko kokosowe schłodziłam, po czym zebrałam jego gęstą część (bez wody) i ubiłam na sztywną pianę (tak jak śmietanę kremówkę). Naleśniki zwinęłam z ricottą wymieszaną z ubitym mleczkiem kokosowym i malinami. Resztę śmietany kokosowej i malin wykorzystałam do dekoracji. :)

      Usuń
    2. Dodatkowo zalinkowałam przepis w opisie śniadania. Tak następnym razem będzie można z niego korzystać. :)

      Usuń
  3. ciekawy pomysł z tym ubitym mleczkiem kokosowym!

    OdpowiedzUsuń
  4. o kurczę, muszą byc pyszne! intensywnie kokosowe i jeszcze z malinami, mniam<3

    OdpowiedzUsuń